Hemsil

HEMSIL ER STILLEFLYTENDE, KRYSTALLKLAR OG ER EN AV EUROPAS BESTE
TØRRFLUEELVER. NÅR DØGNFLUENE KLEKKER OG ØRRETEN VAKER ER HEMSIL ET GODT STED
Å VÆRE FOR DEDIKERTE FLUEFISKERE!

Hemsil ligger i Hemsedal kommune. 55 min. fra Holselva og 45 min fra Borgundselva. Hemsil er en av Europas mest kjente og populære tørrflueelver. Her møtes fiskere fra mange land.

Elva har også soner for andre typer stangfiske (se kart). Den nedre delen av Hemsil (mot Eikredammen) renner langsomt gjennom et vakkert kultur- og skoglandskap. Her er elva kun forbeholdt fluefiskere. Den krystallklare elva gjør fisket utfordrende, for den ville Hemsilørreten er sky og vanskelig å lure. Prøv å finne vakende fisk, og bruk gjerne en liten døgnflue i enden av snøret. Lang fortom er å foretrekke. Øvre del av Hemsil har vekslende stryk, men også rolige partier. Ypperlig for alle typer stangfiske. Det blir også her fanget endel stor fisk.

Bare navnet Hemsil gir sportsfiskere assosiasjoner om intense døgnflueklekkinger og spennende nærkamper med vill og kampklar brunørret i vakker natur. Fiskepresset kan bli stort i perioden rundt midtsommer. For å bevare ørretstammen er det innført fangstbegrensning og strenge forvaltningsregler.

hemsila-main