Vedalen

VEDALEN LIGGER VED GEILO, MED PANORAMAUTSIKT TIL HALLINGDALS MANGE FJELL.
I LØPET AV EN DAG KAN SPORTSFISKERE SØKE ØRRETLYKKEN I FLERE VANN.

Vedalen er en idyllisk liten dal som ligger bortgjemt til på fjellet 8km nord for Geilo. Vedalen består av sju fiskevann 1050- 1100 moh. som alle ligger maks 20 min gange fra hverandre. Dette er stedet som passer både for den ivrige fluefiskeren, kompisgjengen på sin årlige fisketur, pensjonister, og den aktive barnefamilie.

Vedalsvannet ligger 50m fra stølsbua, omkranset av spredte hytter, og er det største vannet. Vannet deles inn i vesletjønn og storetjønn og er svært produktivt, fisken er av god kvalitet. Det tas jevnlig fisk på godt over kiloen, opp til 1,8kg på stang i storetjønn. Vesletjønn er ungenes favoritt, her er det mye fisk (2-300gr.) som lar seg friste både av spinner/ sluk, flue eller mark. Rikt insektliv(vårfluer/døgnfluer). Båt. De andre vannene ligger på rekke og rad på platået nord for stølen. Området ligger usjenert til, og beskrives best som «villmark i miniatyr», sett av en hel dag å ta turen innom alle vann.

Vedalsbotn er et lunefullt vann som ligger ca. 20 min. gange fra stølen. Er du på jakt etter storfisken er dette et av vannene du må prøve, fisk på over 2kg sees på bekken hvert år. Her er det marflo og skjoldkreps fisken hovedsakelig beiter på. Men er det sverming av maur eller klekking av døgnfluer kan du oppleve ditt livs fiske her. Båt.

Rundetjørne, Storfisktjørne er to små idylliske vann som huser få men stor fisk. Her handler det om å observere vakende fisk, og forsiktig kaste på disse. Her er det fluestang eller lett spinner som gjelder. Har du først skremt fisken, er det bare og finne fram nistepakka å vente til den begynner å vake igjen.

Tvillingtjørne ligger tett ved Storfisktjønn, fantastisk utsikt mot Hallingskarvet. Få fisk rundt halvkiloen +.

Kårtjørne tynningsfiske pågår, og vannet er på bedringens vei. Båt.

vedalen-background