Borgundselva

DENNE KRYSTALLKLARE ELVA RENNER GJENNOM FRODIG VESTLANDSNATUR OMGITT AV HØYE FJELL, GAMMELT KULTURLANDSKAP OG UNIKE KULTURMINNER. HER FØLES ØRRETFISKE SOM EN HELT  RIKTIG HANDLING.

Borgundselva ligger i Lærdal kommune. 45 min. fra Hemsil. Denne vakre elva er den øvre delen av den mer berømte Lærdalselva. Borgundselva er derimot ikke lakseførende, men har en rik stamme av brunørret.

Elva har rene fluefiskesoner, men det er også innført soner for generelt fiske (se kart). Naturen består av frodig vestlandsnatur med høye fjell på begge kanter. Kulturlandskap med tradisjonelle vestlandsgarder danner en vakker ramme rundt fisket. I den øvre delen av vassdaget renner elva stri med kulper og fossefall. Ned mot Borgundsfjorden blir elva roligere og krystallklar, noe som gir perfekte forhold for tørrfluefiske. Insektlivet er rikt og store klekkinger av Baetis Rhodani, Aurivilli, vårfluer og andre arter forekommer jevnlig. De største klekkinger forekommer i juni og juli. Fisker opptil 2 kilo er da ikke uvanlig. Ellers preges elva av ørret i mindre størrelser. Moderne forvaltningsregler, som tar vare på fiskebestanden, er innført. På sikt vil dette arbeidet gi postive resultat og skape et enda mer spennende reisemål for sportsfiskere.

borgundselva_background