Hellevatn

«HØYT TIL FJELLS I MIDDELALDERDALEN NUMEDAL FINNES EN STILLE
NATURPERLE HVOR BITEVILLIG ØRRET VAKER»

I vernskogbeltet mellom Norefjord og Eggedalsfjellet finner du Hellevatn. Vannet ligger 1000 meter over havet og hele området rundt er definert som et «Inngrepsfritt naturområde». Hellevatn er derfor et klokt valg for deg som ønsker naturens opprinnelige stillhet. I dette ørretvannet praktiseres det «fang og slipp» og det er bare fluefiske som tillates. Bli ikke alt for overrasket om en skikkelig rugg velger din flue. Den største ørreten som er tatt i dette vannet veide nemlig 3,6 kilo.

Om det er ønskelig med overnatting anbefales «Nattin seter» som ligger 30 minutters gange
fra Hellevatn. Rundt seteren ligger det fire ørretvann hvor alle fisketeknikker er tillatt. Her kan du lett fiske deg ei panne ørret til middag uten å bli påtvunget den moderne verdens (u)lyder.

Men det kan hende at du noen ganger vil høre lokkende og drivende godt munnharpespill. Bli ikke redd, for det er hverken troll eller hulder du hører. Det er bonden sjøl: Thov Wetterhus har nemlig vunnet Landskappleiken hele tre ganger og regnes idag som en av Norges fremste utøvere på dette tradisjonsrike instrumentet. Med andre ord: Du befinner deg nå i hjertet av det tradisjonsrike bygde-Norge!

hellevatnet_hdr_main